قیام ۱۵ خرداد نقطه عطفی در تاریخ ایران

قیام 15 خرداد به عنوان یکی از مهمترین وقایع تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود تأثیرات عمیقی بر جنبش‌های بعدی و انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«سلام کمیجان»؛ مریم ذادق آباد در یادداشتی به‌مناسبت قیام ۱۵ خرداد نوشت: قیام ۱۵ خرداد که به عنوان نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران و آغازگر نهضت اسلامی شناخته می‌شود.

 قیام ۱۵خرداد رویدادی است که امام خمینی(ره) و مردم ایران در برابر سیاست‌های رژیم پهلوی و اصلاحات ارضی مورد حمایت آمریکا قیام کردند. 

 این قیام به دنبال سخنرانی تند امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه قم و بازداشت ایشان در شب ۱۵ خرداد شکل گرفت.

 مردم در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها ریختند و با شعارهای اسلامی به مخالفت با رژیم پهلوی پرداختند. 

 در این مورد به چند نکته کلیدی از قیام ۱۵ خرداد و تبیین آن توسط امام خمینی(ره) اشاره می کنیم: 

۱_انگیزه قیام امام خمینی (ره): قیام ۱۵ خرداد را به عنوان یک حرکت اسلامی و قرآنی توصیف کردند که با هدف احیای ارزش‌های دینی و مقابله با ظلم و ستم شکل گرفت.

۲_واکنش عمومی: با انتشار خبر بازداشت امام خمینی(ره)، مردم در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها ریختند و با تعطیلی بازارها و برگزاری تظاهرات نارضایتی خود را از رژیم پهلوی نشان دادند.

۳_سرکوب: قیام قیام ۱۵ خرداد با واکنش شدید رژیم پهلوی مواجه شد و به دستور نخست وزیر وقت اسدالله علم به شدت سرکوب شد.

:پیامد های قیام امام خمینی(ره): قیام ۱۵ خرداد را به عنوان یک «یوم الله» و نقطه عطفی در تاریخ ایران و خمیرمایه نهضت اسلامی توصیف کردند. 

این رویداد که به عنوان یکی از مهمترین وقایع تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود تأثیرات عمیقی بر جنبش‌های بعدی و انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ داشت.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =