بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی«سلام کمیجان»؛ به نقل از خبرگزاری مهر؛ «مسکن» جزو نیازهای اساسی و اولیه انسانها به شمار میرود و به عنوان یکیاز حقوقهای اصلی بشر در قوانین اساسی بسیاری از کشورها از جمله ایران مورد توجه قرار گرفته است. بر همین اساس طبق اصل ۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی «داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است؛ بنابراین دولت موظف است با رعایت اولویتبندی برای آحاد جامعه، بهویژه روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل مهم را فراهم کند.»
با توجه به وضعیت معاملات بازار معاملات مسکن طی ۵ سال گذشته با فراز و نشیبهای متعددی روبرو بوده است، اما از ۲ سال گذشته تا به امروز بازار مسکن با رکورد تورمی عمیقتری دست و پنجه نرم میکند، همچنین با وجود تداوم شرایط رکودی در معاملات بازاری و کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در سالجاری، سهم مسکن از سبد هزینه خانوار همچنان در حال افزایش است.
وضعیت بازار مسکن از ابتدای شکلگیری دولتها، بهویژه در دهههای اخیر با معضلات جدی از جمله عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، رکود همراه با افزایش قیمت همراه بوده است، همچنین عدم رفع موانعهای این حوزه مهم در زمان درست و از سوی دیگر شانه خالی کردن مسئولان موجب شد تا معضلات تشدید و کلاف خانهدار شدن عموم افراد جامعه روز به روز پیچیدهتر شود.
مشکلات همیشگی مسکن در کشورمان، شهید آیتالله رئیسی را بر آن داشت تا در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ساخت ۴ میلیون مسکن طی چهار سال با عنوان «نهضت ملی مسکن» را وعده دهد، اما وعده نهضت ملی مسکن رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ با سانحه سقوط بالگرد نیمه تمام ماند.
برهمین اساس، ادامه مسیر پروژههای نهضت ملی مسکن، یا به عبارت دیگر خانهدار کردن افراد برعهده فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم قرار گرفت، وی در نشست علنی ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی نسبت به هر آنچه که در حوزه مسکن قانون شده بود، خود را متعهد دانست و خانهدار شدن را حق تمام مردم بهویژه قشر کمدرآمد عنوان کرد و گفت: مدیریت ساماندهی در تولید در پاسخ به دغدغه سایر خانوارها که فاقد مسکن هستند به ویژه جوانان و قشرهای ضعیف و کم درآمد و رسیدگی به بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی از اولویتهای کاری اینجانب است.
صادق: ثبت نام نهضت ملی مسکن ادامه دارد
همچنین وزیر راه و شهرسازی (۸ دی ۱۴۰۳) در گفتگویی نسبت به تداوم ثبت واحدهای نهضت ملی تاکید کرد و افزود: با توجه به قانون برنامه هفتم باید یکونیم میلیون واحد مسکونی با عنوان مسکن حمایتی ساخته و تحویل متقاضیان شود، که تا امروز بیشاز ۸۰۰ هزار واحد از این تعهدات تأمین شده و برای تأمین ۷۰۰ هزار واحد باقی مانده نیز باید برنامهریزی شود.
اقساط نهضت ملی مسکن ۴ برابر شد
روزهای اخیر بسیاری از متقاضیان واحدهای نهضت ملی پرند ضمن بیان نارضایتی از پیشرفت فیزیکی واحدهای نهضت ملی به خبرنگار مهر اعلام کردند که با توجه به شرایط تورمی و افزایش چشمگیر مدت زمان خانهدار شدن، شرکت عمران شهر جدید پرند در روز ۲۹ دی ۱۴۰۳ پیامی با عنوان اینکه اقساط واحدهای حمایتی ۴ برابر شده، ارسال کرده است.
همچنین متقاضیان در ادامه میگویند: به عنوان یک متقاضی که در دهکهای یک تا سه قرار دارد، چگونه میتواند در عرض یک ماه ۱۶۰ میلیون تومان واریز اقساط انجام دهد، و مجموع آورده را به ۴۸۰ میلیون تومان افزایش دهد.
پیامک ارسالشده به متقاضیان بدین شرح است؛
«متقاضی محترم نهضت ملی مسکن، آقای / خانم …، تا تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ ساعت ۰۰:۰۰ مهلت دارید آورده مرحله ۹ به مبلغ ۱,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال و در مجموع مبلغ ۴,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال را به شماره حساب… نزد بانک ملی واریز نمایید.»